Óvja gyermekeit a káros internetes tartalmaktól!

A világháló mára a gyerekek életének szerves részévé vált. Legtöbbjük saját okostelefon, táblagép, PC, notebook segítségével szörfözik, játszik, él közösségi életet a neten. Magyarországon a 9-16 éves gyerekek több mint kétharmada rendelkezik legalább egy közösségi oldalon saját profillal. A felmérések szerint az okostelefonok aránya a gyerekek körében már 80 százalék fölé emelkedett, de a teljes értékű, internetezésre alkalmas táblagépeket is egyre többen használják.

Fontos tudni róla, hogy az interneten számos veszély (pornográfia, erőszak, személyes adatokkal visszaélés, zaklatás stb.) leselkedik a kiskorúakra, amikkel szemben megfelelővédelmet lehet és kell kialakítani. Gondoljon bele: saját bevallásuk szerint a gyerekek csaknem negyede került már kapcsolatba az interneten olyan személlyel, akit korábban nem ismert, közel harmaduk pedig személyesen is találkozott egy-egy ilyen új „ismerőssel”!

Ezért fontos – az általános médiaműveltség, médiatudatosság fejlesztése mellett – olyan technikai megoldásokat alkalmazni, amelyek a gyerekeket védik a veszélyes tartalmaktól. Az internet-hozzáférést nyújtó szolgáltatók 2014. július 1-jétől kötelesek honlapjukon valamilyengyermekvédelmi szűrőszoftvert ingyenesen letölthetővé és használhatóvá tenni az érdeklődőknek. Sok szülő hallott már ilyenről, de csak alig tizedük alkalmazza. A szélesebb körben történő elterjedéshez szükséges, hogy felismerjük: a felügyelet nem a gyermek ellen van, hanem épp az ő érdekében. Ezzel lehet megvédeni a nem kívánatos tartalmaktól, a túlzott számítógép- és internethasználat okozta károktól, az adatszivárgástól és más egyéb veszélyektől.

Az alábbiakban egy ingyenesen, pár lépésben letölthető és díjmentesen használhatószűrőszoftvert ajánlunk, amely teljes körű védelmet kínál.

A Norton Family szűrőprogram ingyenes funkciói:

A Norton Family termék, magyar nyelvű, ingyenes változata az onlinefamily.norton.com oldalról egy rövid regisztrációt követően bármely egyéni felhasználó számára díjmentesen elérhető.